Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ – Συμπληρωματικές Οδηγίες

opad

Θέμα: Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ για το έτος 2013.

Σας διαβιβάζουμε εγκύκλιο του ΟΠΑΔ σχετικά με τη θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας των ασφαλισμένων για το έτος 2013, σύμφωνα με την οποία η θεώρηση θα πραγματοποιηθεί στο διάστημα από 14-01-2013 έως 28-06-2013 ως εξής:
1) Οι εν ενεργεία υπάλληλοι (δημόσιοι και δημοτικοί) θα θεωρούν τα βιβλιάρια ασθενείας τους καθώς και τα βιβλιάρια των έμμεσων μελών τους, για τα οποία δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση νομιμοποιητικών εγγράφων, στην Υπηρεσία τους.
2) Τα βιβλιάρια όλων των συνταξιούχων θεωρούνται θεωρημένα, εφόσον συνοδεύονται κάθε φορά που προσέρχονται στις Υπηρεσίες μας ή σε παρόχους υγείας, από το τελευταίο τρίμηνο εκκαθαριστικό της σύνταξής τους.
3) Στις Υπηρεσίες μας θα θεωρούνται τα βιβλιάρια ασθενείας:
α. Των έμμεσων μελών των εν ενεργεία υπαλλήλων, για τα οποία απαιτούνται νομιμοποιητικά έγγραφα (π.χ. βεβαιώσεις σπουδών, ληξιαρχικές πράξεις γέννησης, βάπτισης κ.λ.π.).
Για να είναι δυνατή η θεώρηση των βιβλιαρίων των έμμεσων μελών θα πρέπει ο άμεσα εν ενεργεία ασφαλισμένος να προσκομίζει και το δικό του βιβλιάριο, αφού προηγουμένως έχει θεωρηθεί από την Υπηρεσία του.
β. Των έμμεσων μελών των συνταξιούχων, με την προσκόμιση του βιβλιαρίου του άμεσα συνταξιούχου, συνοδευόμενο από τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Σημειώνεται ότι το να τεθεί η σφραγίδα θεώρησης επί του βιβλιαρίου δεν αρκεί. Πρέπει υποχρεωτικά να γίνει και η εργασία στην Εφαρμογή Απογραφής/Θεώρησης του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ, για να είναι η διαδικασία ολοκληρωμένη και ο ασφαλισμένος απογραμμένος και το βιβλιάριό του θεωρημένο. Η σχετική διαδικασία περιγράφεται αναλυτικά στην εγκύκλιο που επισυνάπτεται.

Όλα τα βιβλιάρια θεωρούνται ενεργά μέχρι 28-06-2013, ημερομηνία λήξης θεώρησης-απογραφής.

Ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ασφάλισης
α.α.

Νικόλαος Βαλλιάνος

Για να δείτε την εγκύκλιο του ΟΠΑΔ για την θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ασφαλισμένων Δημοσίου κάνετε κλικ εδώ
Για να δείτε τις οδηγίες για την ηλεκτρονική απογραφή, κάνετε κλικ εδώ

Για να δείτε τις ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Eυχαριστούμε για την επίσκεψή σου στην e-Πύλη Εκπαίδευσης

ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ
(Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε κλικ στο εικονίδιο κάθε εφαρμογής)


Τιμή
μόνο 20€ το καθένα
Τηλεφώνησε στο 697 2855504 και θα σου σταλεί αμέσως
***One Response to “Θεώρηση βιβλιαρίων ασφαλισμένων ΟΠΑΔ – Συμπληρωματικές Οδηγίες”

  1. Ο/Η Μανόλης λέει:

    Μου γίνονταν κρατήσεις για την υγειονομική μου περίθαλψη επί 35 χρόνια ως ασφαλισμένος εκπαιδευτικός. Δεν χρησιμοποίησα το βιβλιάριό μου παρά ελάχιστες φορές (δόξα τω Θεώ που με φύλαξε γερό). Κι έρχονται τώρα οι άθλιοι να πληρώνω για μια γρίππη επίσκεψη 50 ευρώ σε γιατρό και μεγάλη συμμετοχή σε φάρμακα γιατί αυτοί ρήμαξαν τα ταμεία μας!!! Ντροπή ΕΟΠΠΥ! Έχουν καταξευτιλίσει την περίθαλψή μας. Άκου με ραντεβού…. κι αν ο γιατρός συμπλήρωσε τα ραντεβού του, εσύ να περιμένεις άρρωστος να πεθάνεις!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


*